TRENING AKTIVNE HRVATSKE RAZGIBAO SPLITSKU RIVU

Sunčana jesenska subota u Splitu je protekla u znaku tjelesne aktivnosti. Brojni Splićani na Rivi su vježbali uz vodeći sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska koji se održao u sklopu Festivala športa i zdrave hrane. Vrijeme pandemije podsjeća nas sve koliko je briga o vlastitom zdravlju važna, a upravo tu poruku Splićani su poslali na najbolji mogući način.

 “Bilo je zadovoljstvo ponovno vježbati u Splitu koji se još jednom dokazao kao pravi sportski grad. S nama su vježbali Splićani svih generacija i vjerujemo da smo na taj način osvijestili sve o važnosti tjelesne aktivnosti za održavanje cjelokupnog zdravlja!”- izjavila je nakon treninga ambasadorica Aktivne Hrvatske Renata Sopek.

Trening zagrebačkog Kineziološkog fakulteta predvodila je trenerica Lukrecija Dragić uz kineziologe Anamariju Galeković i Dominika Špoljarića. Trening vlastitom tjelesnom težinom dobro je razgibao Splićane i pokazao im kako i sami mogu svakoga dana biti aktivni.

 “Splićani su odlično odradili trening za cijelo tijelo, vjerujem da su i mnogi od njih naučili nešto novo i korisno što će moći primjenjivati svakodnevno. Trening smo prilagodili epidemiološkim i vremenskim uvjetima te tako pokazali kako za dobar trening ne postoje prepreke!”-izjavila je kineziologinja Lukrecija Dragić.

Festival športa i zdrave hrane održava se od 9. do 12. listopada i promiče sport kao djelatnost od posebnog društvenog interesa te spaja sportaše, a rekreativce s tvrtkama i udrugama koje se bave proizvodnjom zdrave hrane. Manifestacija će upoznati najmlađe s različitim sportovima i pomoći im da odaberu onaj najbolji za njih dok će lokalni proizvođači zdrave hrane, kozmetike, sportske opreme prezentirati svoje proizvode građanima čime Festival doprinosi razvoju gospodarstva splitskih malih poduzetnika.

‘’U ovoj godini nije bilo većine planiranih sportskih manifestacija u Splitu i odlučili smo organizirati Festival športa i zdrave hrane kako bismo omogućili lokalnim sportskim klubovima i proizvođačima zdrave hrane da se predstave Splićanima. Iznimno nam je drago što su nam se ove godine pridružila Aktivna Hrvatska i što smo podsjetili na važnost tjelovježbe!’’ – izjavio je organizator Festivala športa i zdrave hrane Damir Karaman.

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića te uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Ministarstva turizma i sporta. Tijekom osam godina projekt je aktivirao više od 37 tisuća ljudi, a s treninzima i edukacijama Aktivna Hrvatska nije prestala ni u vrijeme pandemije koronavirusa. Generalni partner je HEP.

Polaznici treninga su dobili majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja. Decathlon je pripremio posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu partneri projekta su Hrvatska liječnička komora, Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, poliklinika Vaš pregled te Falkensteiner resort Punta Skala.

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU