TRENERICA ASJA PETERSEN ŠIBENČANIMA PREDSTAVLJA ATRAKTIVAN TRENING FOCUS POINT

Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska vraća se u Šibenik. Međunarodno priznata hrvatska pilates trenerica Asja Petersen predstavit će Šibenčanima poseban program treninga Focus Point koji su isprobali brojni hrvatski sportaši, a dobro je namučio i vojnike NATO saveza. Trening će se održati u srijedu, 22. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske, uz katedralu Sv. Jakova.

 

”U Šibeniku ćemo raditi funkcionalni trening kroz Focus Point tehniku vježbanja koja sadrži elemente treninga jakosti, pilatesa i joge. Pokazat ćemo nekoliko vježbi koje su efikasne i sigurne, i vjerujem da će ih naši vježbači izvoditi i samostalno u svrhu održavanja zdravlja!”– istaknula je trenerica Asja Petersen i dodala: ”Veselim se treningu na otvorenom u prekrasnom Šibeniku i pozivam sve Šibenčane kao i njihove goste da nam se pridruže u što većem broju!”

 

Trening u trajanju od sat vremena izvodi se vlastitom tjelesnom težinom i prilagođen je svima. Asja će predstaviti Focus Point sistem treninga koji je sama osmislila, a koji poseban naglasak stavlja na efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela. Asja će vježbačima u Šibeniku prenijeti znanje iz bogate karijere pilates instruktorice. Nakon edukacija kod najpoznatijih svjetskih pilates instruktora, Asja je među prvima ovu tehniku treninga donijela u Hrvatsku. Danas je vlasnica najdugovječnijeg pilates studija u Hrvatskoj, te osnivačica i predsjednica Udruge hrvatskih pilates instruktora.

 

Uz sam trening, stručni partneri projekta educirat će o važnosti zdravog i aktivnog života. Hrvatska liječnička komora, Biotrening i Definicija hrane vježbačima će prenijeti najnovija saznanja iz područja medicine, kineziologije i nutricionizma te na jednom mjestu pružiti sveobuhvatan plan za zdraviju i sretniju budućnost. Program će voditi Renata Sopek, a na treningu će se pridružiti i poznati sportaši. Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a trening u Šibeniku održava se u suradnji s Gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom Grada Šibenika.

 

Generalni partner HEP darovat će vježbače majice za trening, NIVEA prostirke za vježbanje, Mivela – vodu uz koju možete sve. Najbolji sportaš u gradu, Decathlon poklanja lopte koje će vježbači svakodnevno koristiti za vježbu, poliklinika Affidea će educirati i podijeliti zanimljive brošure. Merkur osiguranje osvježit će sve nakon treninga zdravim Merkur smoothiem te vježbačima pokloniti ručnike za vježbanje, a sve vježbače očekuje i primjerak časopisa Men’s Health. Partneri projekta su poliklinika Vaš pregled, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera i Valamar Argosy hotel.

 

Za trening u Šibeniku kao i u drugim gradovima prijavite se putem službene web stranice projekta:

www.aktivnahrvatska.hr.   

 

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU