TJESKOBA SE MOŽE POBIJEDITI TRENINGOM AKTIVNE HRVATSKE

DO UNUTARNJEG ZADOVOLJSTVA REDOVNIM VJEŽBANJEM

 Dani prolaze, stresne situacije se gomilaju. Mnogi od nas osjećaju nelagodu i tjeskobu. Sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska ovog vas tjedna savjetuju kako pobijediti upravo te osjećaje. Trener Patrik Kramarić nas uz vodstvo predavača na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu Marina Dadića vodi kroz trening koji će nas dobro oraspoložiti.

Period u kojem se nalazimo ispunjen je situacijama zbog kojih smo pod stalnim stresom, napetosti i shodno tome u takvim trenutcima osjećamo se tjeskobno i depresivno. Pretjerana izlaganja takvim osjećajima ostavljaju traga na nama i zato je važno pokušati naprosto manipulirati s njima i eventualno ih pokušati minimizirati. Izvrsna metoda liječenja depresivnih i tjeskobnih stanja je tjelesna aktivnost koja ne mora biti niti teška niti naporna.

„Jednostavnim vježbama koje ponekad rješavaju složene probleme možemo pozitivno djelovati na čitav niz procesa u organizmu koje direktno donose zdravlje, unutarnje zadovoljstvo ili jednom riječju sreću. Jedan od tih sustava čije procese želimo potaknuti je hormonalni sustav. Onaj dobar osjećaj koji svi imamo kada napravimo dobar trening zapisan je svima u nekim našim moždanim matricama, pa onda je i logično da ga u što većoj količini vremena pokušavamo  ponovno izazivati i zapisivati. Podloga ovih dobrih osjećaja leži u lučenju svih onih „hormona sreće“ tijekom i nakon treninga koji dobro utječu na raspoloženje. Važno je i reći da kontinuiranom tjelesnom aktivnošću pozitivno djelujemo na kompletan hormonalni sustav i direktno time imamo puno dobrih efekata a možda i najvažniji od njih su- povećanje sreće i zadovoljstva!“ – ističe Marin Dadić.

Razmišljate li o navedenim činjenicama jasno vam je i da u najtežim životnim trenutcima trebate imati vremena za sebe odnosno za svoje mentalno i tjelesno zdravlje jer ono je često pokretač svega. Možda vam je u ovakvim trenutcima tjelesna aktivnost zadnje o čemu razmišljate međutim svakodnevni minimalni izdvojeni trud od 20-ak može imati odlične benefite kako na tjelesni tako i na mentalni sustav. Tim Aktivne Hrvatske donosi vam zanimljiv trening iza kojeg ne trebaju nikakvi posebni rekviziti. Sastoji se od niza jednostavnih vježbi koje mogu izvoditi djeca ali i osobe starije životne dobi, a koji će nam sigurno dobro doći za vrijeme dok smo kod kuće.

https://www.youtube.com/watch?v=A54TZG3DOeQ

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU