STOTINU VJEŽBAČA AKTIVNE HRVATSKE POSLALO ZABRINJAVAJUĆU PORUKU

Samo nas 2 do 5% dugoročno vježba 

Nova sezona nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska započela je grupnim treningom u prepunoj sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi. Više od stotinu vježbača svih dobnih skupina s velikim je zanimanjem pratilo edukaciju i sudjelovalo u treningu tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba koji iz Slavonije šalje zabrinjavajuću poruku. Projekt se u petoj sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport. U Požegi održao se u suradnji s Požeško-slavonskom županijom i Gradom Požegom čiji je gradonačelnik Vedran Neferović sugrađane pozvao na zdraviji i aktivniji život tokom cijele godine.

«Trebali bismo biti zabrinuti. Nedavno smo na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu proveli istraživanje koje je pokazalo da više od 80 % naših građana razumije važnost tjelesne aktivnosti, te koliko ona utječe na zdravlje i kvalitetu života. Čak 60 % je svjesno gdje i na koji način bi se trebalo uključiti, tek oko 20 % se uključuje u razne programe, no nažalost samo oko 2 – 5 % sudjeluje dugoročno u programima i na taj način ima zdravstvenu korist od tjelesne aktivnosti. Više se ljudi treba dugoročno baviti tjelesnom aktivnošću!» – izjavio je dekan KIF-a dr.sc. Damir Knjaz.

Nakon edukacije dekana Knjaza, vježbači su čuli zanimljiva predavanja dr. Ive Pejnović Franelić te prof. kineziologije Marina Dadića. Edukacija Hrvatske koju provode Biotrening i Definicija hrane te od ove godine i Hrvatska liječnička komora nastavlja se kroz idućih devet mjeseci. Trenerski tim predvođen Ivanom Antunovićem i Renatom Sopek novi atraktivni trening s loptama održat će 11. ožujka u 11 sati u sportskoj dvorani u Murskom Središću.

„Savjetujem građanima, naročito u zimskom periodu, da svakodnevno budu tjelesno aktivni, imaju optimalnu i zdravu prehranu te kvalitetan oporavak. Samo će tako koristiti benefite od tjelesne aktivnosti, biti fit i naravno, prije svega zdravi!» – savjetuje prof. kineziologije Marin Dadić.

Trening vlastitom tjelesnom težinom dobro je namučio sve vježbače koji su se tokom treninga osvježili Mg Mivelom – vodom vašeg srca. Nakon treninga, svi vježbači su za svoj trud dobili poklon paket proizvoda za njegu tijela Nivea i šilterice OTP banke. Poklone je pripremio i Omegol, a svi vježbači dobili su i primjerke časopisa Lijepa i Aktivna, Vita, Men’s Health, a mnogi su pročitali i Jutarnji list. Posebno iznenađenje čekalo je vježbača Luku Užara kojega je Decathlon za rođendan razveselio poklon paketom izvrsne sportske opreme.

Kroz 2017., nakon Međimurja projekt se seli u Vodice, gdje će Sandra Petra Pintarić predstaviti trening Dharma yoge. U Istri ćemo trenirati u lipnju, a trening pilatesa u Dubrovniku pod vodstvom Asje Petersen očekuje nas 23. lipnja. Trening u Zadru na rasporedu je 1. srpnja dok nas veliko finale očekuje u Zagrebu 23. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta.

 

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU