SAMOPOŠTOVANJE I SAMOPOUZDANJE TEMELJ SU SRETNOG ŽIVOTA

AKTIVNA HRVATSKA I ANA KUHANEC BRAŠNOVIĆ ODUŠEVILI PETRČANE

Samopoštovanje i samopouzdanje bitne su karike u našem svakodnevnom životu. Koliko su oni važni u životu svake žene i koliko su zapravo kamen temeljac sretne, emancipirane i uspješne svakodnevice, istaknule su psihologinja Laura Kuhar i kineziologinja Ana Kuhanec Brašnović na treningu Aktivne Hrvatske koji se održao u Falkensteiner Hotelu&Spa Iadera. Projekt Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a generalni partner je HEP.

 

 “U Petrčanima smo predstavili novu tehniku Body empathy koja na potpuno prirodan način poboljšava tjelesno ali i emocijalno, spoznajno i socijalno funkcioniranje te je posebno osmišljena za žene.” – izjavila je Ana Kuhanec Brašnović, idejna začetnica tehnike Body empathy  te dodala: “Važno je istaknuti da na fiziološkoj razini za dužeg ponavljanja posebno osmišljenim kružnim kretnjama u tijelu pokrećete biokemijske procese koji nas štite od stresa i povećavaju osjećaj ugode u tijelu što je zapravo ono najvažnije.”

 

Ususret radionici i treningu Hrvatska liječnička komora mjerila je indeks tjelesne mase te savjetovala vježbače. „Vježbanje kao stil života ima mnoge značajne pozitivne učinke na zdravlje. Međutim, vježbanje u ljetnim mjesecima može potaknuti tijelo na pojačano znojenje i prilagodbe visokim temperaturama zraka u okolini u kojoj se vježba pa je potrebno voditi računa o okolnostima, a kako bi se i dalje održali povoljni uvjeti za nastavak vježbanja i izbjegli negativni učinci na ljudsko zdravlje. Najvažniji je unos dovoljnih količina tekućine tijekom vježbanja pa čak i onda kad ne osjećamo žeđ i stoga je dobro imati bocu tekućine pored sebe tijekom vježbanja. Iako je kava mnogima dobar način započinjanja jutra i razbuđivanja prije vježbanja, ona djeluje kao diuretik pa treba voditi računa o dodatnoj hidraciji u ljetnim jutrima!“ – izjavila je dr. Vesna Štefančić iz Hrvatske liječničke komore i dodala: „Znojenjem ne gubimo samo tekućinu već i druge značajne tvari poput elektrolita pa je važan njihov unos nakon završetka vježbanja. Preporuča se izbjegavanje jako zaslađenih pića i priprema onih zdravijih – npr. od voća u kombinaciji s vodom!“
Falkensteiner resort Punta skala prošle godine je otvorio novi sportski centar s teniskim terenima, igralištima za padel, odbojku na pijesku, košarku, badminton, mini golf, mali nogomet i još mnogo drugih sportova. Iduće godine velikom investicijom otvorit će se i zatvoreni dio sportskog centra s fitness centrom na gotovo 500 m2, nekoliko dvorana za pilates, yogu, tabatu, kružne treninge te velikom kongresnom dvoranom za 450 ljudi.

 

Projekt Aktivna Hrvatska sedmu godinu zaredom promiče kulturu zdravog življenja te aktivnost kao sastavni dio našeg svakodnevnog života. Nakon vježbanja u Zadarskoj županiji već idućeg vikenda saznat ćemo zašto je u ljetnim mjesecima bolje vježbati u jutarnjim satima. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba poziva Vas na zajednički trening koji će se održati u subotu, 27. srpnja u 9 sati na Trgu Republike Hrvatske (kod Katedrale) u Šibeniku.

 

Svi vježbači za trening u Petrčanima dobili su majicu za vježbanje HEP, bočicu Mivele Mg vode s kojom možete sve, NIVEA poklon za njegu tijela. Kotany je predstavio zdrave začine, a Tosama promo artikle za zaštitu tijela. Merkur osiguranje sve je vježbače osvježio zdravim Merkur smoothijem, a dobili su i primjerak časopisa Men’s Health. Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska liječnička komora, Biotrening, Definicija hrane, poliklinika Vaš pregled, Specijalna bolnica Sv. Katarina te Falkensteiner Hotel&Spa Iadera.

 

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU