RENATA SOPEK I TIM AKTIVNE HRVATSKE PODRŽALI NATJECANJE HRVATSKIH VOJNIKA

Tim sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska odazvao se pozivu Počasno-zaštitne bojne i podržao hrvatske vojnike na natjecanju Viribus Unitis. Međunarodno sportsko natjecanje u tjelesnoj spremnosti vojnika održalo se u zagrebačkoj vojarni 1. hrvatski gardijski zbor i okupilo najspremnije hrvatske vojnike i vojnikinje te goste iz Italije, Sjeverne Makedonije, Litve i Kosova.

Ambasadorica Aktivne Hrvatske Renata Sopek te treneri Tina Živković, Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić nisu skrivali zadivljenost tjelesnom spremnosti hrvatskih vojnika: ”Fascinira snaga i izdržljivost naših vojnikinja i vojnika na ovom natjecanju, zaista je riječ o ljudima koji su nevjerojatno tjelsno spremni. Aktivna Hrvatska godinama izvrsno surađuje s Hrvatskom vojskom i iznimno mi je drago što smo im mogli ovdje pružiti podršku, njihova posvećenost sportu i treningu može biti uzor svima nama!” – izjavila je Renata dok je kineziologinja Lukrecija istaknula: ”Svakodnevno se bavim sportom i mogu reći da su naši vojnici na razini profesionalnih sportaša. Vidi se da naporno treniraju svakog dana i da su u izvrsnoj formi!”

Aktivna Hrvatska već je nekoliko puta surađivala s Hrvatskom vojskom. Na najvećem zajedničkom treningu hrvatskih vojnika s timom Aktivne Hrvatske vježbalo je više od 400 pripadnika Zapovjedništva za potporu, a pripadnici Počasno-zaštitne bojne nekoliko su puta demonstirali svoj impresivni trenažni program u sklopu treninga Aktivne Hrvatske. Upravo je ekipa Počasno-zaštitne bojne predvođena stožernim narednikom Daliborom Delićem odnijela pobjedu na ovogodišnjem natjecanju.

“Kao što i sam naziv natjecanja kaže “zajedničkim snagama” možemo postići puno, odnosno bez toga nema ništa. Natjecatelji su se u ova dva dana družili, razmijenjivali iskustva i unutar svojih ekipa uložili velik trud da ostvare izvrstan rezultat!”- rekao je Dalibor Delić zahvalivši svim sudionicima na još jednom izvrsnom natjecanju i pokazanim vještinama.

Projekt Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni partner je HEP.  Promocija sporta i tjelesne aktivnosti svih građana cilj je Aktivne Hrvatske koja uskoro ulazi u svoju osmu sezonu. Natjecanje Viribus Unitis još jednom je pokazalo važnost sporta za postizanje tjelesne spremnosti vojnika ali poručilo svim građanima koliko redoviti trening može promijeniti zdravlje i život na bolje.

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU