PRIKAZ SPARTANSKOG TRENINGA HRVATSKIH VOJNIKA NA AKTIVNOJ HRVATSKOJ U SPLITU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hrvatska vojska nastavlja suradnju s vodećim sportsko – edukativnim projektom Aktivna Hrvatska. Zbog najave loših vremenskih uvjeta novi termin zajedničkog treninga na splitskoj Rivi je srijeda, 12. rujna u 18 sati, a na njemu će uz tim Kineziološkog fakulteta sudjelovati i hrvatski vojnici.

Vojnici iz Počasno – zaštitne bojne prikazat će 15-minutni dio iz zahtjevnog spartanskog treninga koji je svakodnevna rutina ove pristožerne postrojbe GSORRH. Prikaz dijela ovog zahtjevnog treninga vodit će stožerni narednik Dalibor Delić. Počasno-zaštitna bojna je pristožerna postrojba GSORRH, osnovana 2000. godine, a uloga joj je izvršavanje ceremonijalnih i protokolarnih radnji te osiguranja za potrebe državnog vrha, ureda Predsjednice RH te Vlade RH i Ministarstva obrane. Tjelesna spremnost vojnika ove bojne je na vrlo visokoj razini, velika se pažnja posvećuje i prehrani vojnika te svim ostalim parametrima koje zahtijevaju najveću razinu spremnosti.

„Veselimo se što ćemo Splićanima, ali i cijeloj Hrvatskoj pokazati nove elemente iz našeg spartanskog treninga. Nastavak je ovo poruke i želje da građani prepoznaju važnost svakodnevne tjelesne aktivnosti. Pozivam sve da nam se pridruže u srijedu. Naš tim prikazat će dio zahtjevnih vježbi kao poticaj na promjenu već danas! – izjavio je stožerni narednik Dalibor Delić.

Promocija aktivnosti i zdravlja osnovni je cilj ovog projekta, a Hrvatska vojska vlastitim primjerom potiče građane na promjenu životnih navika i redovito vježbanje. Podsjetimo, u suradnji s projektom Aktivna Hrvatska ove je godine održan najveći grupni trening Hrvatske vojske i tima Aktivne Hrvatske u kojem je sudjelovalo više od 300 vojnika.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović. Trening s građanima u Splitu vodit će tim Kineziološkog fakulteta predvođen Ivanom Antunovićem, dok će program voditi renata Sopek. Građani se za trening mogu prijaviti putem službene web stranice: www.aktivnahrvatska.hr.

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU