PREDSTAVLJEN AKCIJSKI PLAN ZA AKTIVNIJU I ZDRAVIJU HRVATSKU

Renata Sopek, Frano Vićan i Mila Elegović podijelili iskustva o aktivnosti

Neaktivna i pretila Hrvatska dobila je oštrog suparnika. Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska 2017. godine ima za cilj zdraviju Hrvatsku. Petu godinu zaredom, projekt koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović zajedničkim će treninzima diljem Hrvatske osvještavati o problemu koji nam zaista može promijeniti život. Jeste li znali da smo sami sebi najbolji lijek i prevencija svih bolesti? Jeste li znali da redovnom aktivnošću postajemo trenutačno sretniji?

«Kao pokroviteljica projekta Aktivna Hrvatska pozivam vas da se svi aktivno bavite vježbanjem i sportom, da brinete o svom zdravlju i životu. Vjerujte mi bit ćete sretniji, zdraviji i u puno boljoj formi!» – izjavila Predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović.

Na predstavljanju u zagrebačkom hotelu Westin brojne su osobe iz sportskog i društvenog života Hrvatske podijelile vlastito iskustvo. Olimpijski pobjednik, vaterpolist Frano Vićan rekao je: «Moja generacija je pripadala onim generacijama koje su većinu slobodnog vremena provodile vani. Danas mladi slobodno vrijeme provode na tehničkim novotarijama. Vrlo je bitno bavljenje bilo kojim sportom jer osim što je vrlo dobar zbog razvoja i zdravlja, jako je bitan i zbog socijalizacije!« Glumica Mila Elegović otkrila je tajnu vlastitog zdravog života i poručila ženama: «Vježbala sam s Aktivnom Hrvatskom prošlih sezona, vrlo je važno biti uporan. Svi mi počinjemo u ponedjeljak iza Nove godine i onda stanemo. Vježbajte svakog dana, osjećat ćete se bolje, sretnije, vaše tijelo će vam to vratiti na najbolji mogući način!». Podršku projektu dali su i vaterpolisti Andrija Bašić i Fran Paškvalin, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, sportska menadžerica i organizatorica Zadar Basketball Tournementa Zdenka Zrilić, gimnastičar Marijo Možnik, voditeljica Ivana Mišerić, Kristina Krepela i mnogi drugi.

Prvi grad nove sezone je Požega u kojoj će tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu odraditi zajednički trening u petak, 20. prosinca u 13.30 sati u sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Na predstavljanju projekta najavljene su edukacije i treninzi u Murskom Središću 11. ožujka, u Vodicama 27. svibnja, u Istri će se vježbati 10. lipnja, Dubrovniku 23. lipnja, Zadru 1. srpnja te Zagrebu 23. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta. Treninge će provoditi stručni tim KIF-a u kojem su Ivan Antunović, Anja Bijelić, Lukrecija Dragić, Marin Ivančić i Goran Kontić. Pilates ćemo vježbati s Asjom Petersen, yogu sa Sandrom Petrom Pintarić. Kroz program nas vodi ambasadorica projekta Renata Sopek, a u Dubrovniku Darija Mikulandra Žanetić.

Aktivna Hrvatska održava se pod vodstvom stručnih partnera, Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Biotreninga, Definicije Hrane, a od ove godine i Hrvatske liječničke komore čiji je Predsjednik Trpimir Goluža istaknuo: «Hrvatska liječnička komora kroz Aktivnu Hrvatsku želi poručiti javnosti kako je svatko od nas odgovoran za vlastito zdravlje te da se upražnjavanjem zdravih životnih navika i stilova itekako može unaprijediti kvaliteta života, ali i uštedjeti značajna financijska sredstva!» . Stručni tim projekta čine dekan KIF-a dr.sc. Damir Knjaz, dr.sc. Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice za zdravlje i sport, nutricionistica Karmen Matković Melki i prof. Marin Dadić.

Vježbače pozivamo da se za vježbanja prijave putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr, na kojoj mogu dobiti i besplatne savjete. Trud vježbača bit će nagrađen od strane partnera projekta. NIVEA daruje poklon paket proizvoda za njegu tijela, OTP banka poklanja šilterice i lopte, Mg Mivela vodu Vašeg srca, Omegol paket proizvoda, Decathlon poklon iznenađenja, a tu su i magazini Men’s Health i Lijepa i Aktivna.

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU