Osječani, fokusirajte se i ostvarite ciljeve!

Osječani, fokusirajte se i ostvarite ciljeve!

Aktivna Hrvatska predstavlja drugi ovogodišnji Mentalni trening

Fokus definiramo kao sposobnost usmjeravanja pažnje. Većina ljudi nije svjesna da se fokus može usavršiti te nam tako pomoći da ostvarimo željene ciljeve. Sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska će na drugom Mentalnom treningu predstaviti upravo načine kako uvježbati fokus i ostvariti svoj potencijal. Radionica Mentalnog treninga održat će se u subotu 3. ožujka, u hotelu Osijek s početkom u 15 sati. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović.

Psiholozi Mentalnog treninga Ana Kotzmuth, inače rođena Osječanka, te Igor Čerenšek poznati su po suradnji s vrhunskim sportašima, a upravo rad na fokusu nezaobilazan je kako bi se ostvario uspjeh. Psiholozi razlikuju nekoliko vrsta fokusa, a na svakog od njih utječu različiti vanjski i unutarnji faktori. Razina uvježbanosti, tjelesna pripremljenost, tolerancija na stresne situacije, stav i strpljenje samo su neki od faktora koji mogu učiniti naš fokus jasnijim. Ana i Igor na radionici u Osijeku polaznicima će otkriti tajne dobrog fokusiranja te kako fokus učiniti najjačim oružjem u ostvarivanju svojih potencijala.

 ”Česte su zablude da fokus opada s godinama, da je urođen ili povezan s inteligencijom. Fokus treba promatrati kao skup mišića koje smo davno zapustili!”-objašnjava psihologica Ana Kotzmuth te dodaje: ”U Osijeku ćemo predstaviti dva načina treniranja fokusa, a to su mindfulness meditacija kojom ćemo pokazati kako upravljati vlastitim mislima te mentalna stimulacija koja pomaže pripremiti nas i za najzahtjevnije situacije!”

 Projekt Aktivna Hrvatska održava se u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba, Hrvatskom liječničkom komorom čiji će liječnici u Osijeku održati predavanje, Biotreningom te nutricionistima iz Definicije hrane. Sudionike će na nakon radionice darivati partneri projekta. Generalni partner projekta HEP darovat će majice, a NIVEA poklon za njegu tijela. Polaznici radionice osvježit će se Mivelom-vodom Vašeg srca, a tu je i najbolji sportaš u gradu Decathlon. Partner projekta Merkur osiguranje provest će zanimljivu anketu nakon koje slijedi ugodno iznenađenje. Partner projekta je  i Falkensteiner hotel&spa Iadera.

Pridruži se pokretu