KORČULA POKAZALA KAKO BRINUTI O SVOM ZDRAVLJU

 

GRAĐANI I TURISTI VJEŽBALI UZ AKTIVNU HRVATSKU

Vruće ljetne dane često neopravdano koristimo kao ispriku za prestanak ili izbjegavanje tjelesne aktivnosti. Vodeći sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska prvi je put održao trening u Korčuli gdje su brojni Korčulani i njihovi gosti pokazali kako i ljeti brinuti o svom zdravlju. Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica je ovog projekta, a vježbače je na početku pozdravio njezin osobni izaslanik, hrvatski plivač Mario Todorović.

‘’Unatoč vrućini, prijavio se veliki broj vježbača. Građani su se aktivirali i podržali projekt te se na taj način pridružili desecima tisuća koje je Aktivna Hrvatska aktivirala. Ja kao aktivni sportaš pazim da se svakodnevno bavim sportom, u bazenu ili teretani. Pozivam sve da barem 15 minuta dnevno izdvoje za sebe, to je najbolji jamac zdravog i sretnog života!’’ – izjavio je plivač Mario Todorović.

Vježbači su trenirali uz tim Kineziološkog fakulteta i Renatu Sopek. Trening vlastitom težinom prilagođen ljetnoj vrućini odradili su bez greške i oduševili voditelja trenerskog tima Ivana Antunovića: ‘’Korčulani su odlično odradili trening i moram reći da su stvarno u odličnoj tjelesnoj formi. Bilo je vruće ali mi smo pazili na vježbače koji su odradili cijeli trening. U cijelom gradu osjeća se neka dobra energija, a ovaj trening uz prekrasno more čine ovaj trening jednim od najdražih koji sam ikada vodio kao trener Aktivne Hrvatske!’’ Uz Ivana su trenirali kineziolozi Lukrecija Dragić, Patrik Kramarić i Tian Jagarić.

Liječnici Hrvatske liječničke komore predvođeni dr. Sebastijanom Fabrisom vršili su mjerenje indeksa tjelesne mase te educirali građane o najnovijim zdravstvenim saznanjima. Partneri treninga u Korčuli su Grad Korčula, gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris, Korčula Hoteli, restoran De Canavellis i Jadrolinija.

‘’Uvijek kažem za Korčulu da je jedna od najaktivnijih ako ne i najaktivniji otok u Hrvatskoj. Iznimno sam ponosan, ovi projekti iznimno dobro dođu kao podsjetnika da svakodnevno živimo zdravo. Grad Korčula nastoji mlade što više poticati na sport, jedini smo otok sa zatvorenim bazenom. Djecu s Pelješca i Korčule autobusi tri puta tjedno dovode na bazen gdje imaju organizirane različite sportske aktivnosti. Nastojimo im pružiti što više mogućnosti za aktivnost i zdravo odrastanje!’’ – izjavio je gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris.

Svi prijavljeni vježbači dobili su majice generalnog partnera HEP-a, NIVEA poklon za njegu tijela, Mivela vodu s kojom možemo sve. Tosama je poklonila zanimljive promo artikle, a Kotanyi zdrave začine. Merkur osiguranje osiguralo je prostirke, a Decathlon je iznenadio poklonom. Partneri projekta su Biotrening, Definicija Hrane, poliklinika Vaš pregled, Specijalna bolnica Sv. Katarina i Falkensteiner Hotel&Spa Iadera.

 

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU