HRABRI ŠIBENČANI VJEŽBALI NA JUTARNJEM TRENINGU AKTIVNE HRVATSKE

 

Unatoč svim nedaćama koje su posljednjih dana pogodile grad Šibenik i okolicu, veliki broj građana odazvao se pozivu sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska i odradio rani jutranji trening na Trgu Republike Hrvatske pored šibenske katedrale. Šibenčani su pokazali da za dobar trening ne treba puno. Redovito bavljenje sportom temelj je zdrave budućnosti, a upravo je promjena navika cilj Aktivne Hrvatske koja se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH.

 

”Danas smo u Šibeniku odradili trening vlastitom tjelesnom težinom koji svatko može izvesti u svom domu, u parku ili na plaži. Trening je jednostavan ali iznimno učinkovit te pokazuje kako nam ne treba puno da bismo bili u dobroj formi. Šibenčani su izvrsno trenirali, pokazali su da je Šibenik sportski grad te vjerujem kako će ovim treningom potaknuti i druge da žive zdravo, aktivno i odgovorno!”– izjavio je nakon treninga voditelj trenerskog tima Ivan Antunović uz kojeg su bili kolege Lukrecija Dragić, Tina Živković i Patrik Kramarić.

 

Trening se održao u ranim jutarnjim satima, ali vježbače to nije pokolebalo. Slušali su sve savjete trenerskog tima i voditeljice Renate Sopek  kao i liječnika Hrvatske liječničke komore koji su na treningu vršili mjerenja indeksa tjelesne mase. Svojim dolaskom trening je podržao i sam predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Krešimir Luetić. Liječnica dr. Branka Birkić Plavčić posebno je istaknula brojne prednosti treninga u jutarnjim satima: „Jutarnji trening poboljšava koncentraciju, koordinaciju i ravnotežu organizma kroz cijeli dan. U jutranjim satima najvažnije je vježbati upravo tijekom ljetnih mjeseci kada nam prijeti opasnost od dehdracije. Također je vrlo važno zaštititi se od sunca, ne vježbati između 10 i 15 sati, a prilikom vježbanja unositi dovoljno tekućine.“

 

Trening u Šibeniku održao se u suradnji s Gradom Šibenikom i TZ grada Šibenika, a vježbanje je otvorio zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta: „Kao zamjenik gradonačelnika nastojim biti dobar primjer kada je tjelesna aktivnost u pitanju. Redovito trčim i odlazim u teretanu. Kada hormon sreće proradi nakon treninga znam da je to nešto najljepše što me tjera i motivira za dalje. Projekte poput Aktivne Hrvatske Šibenik će i dalje podržavati te vjerujem da ćemo zajedno vježbati još puno puta.“

Svi prijavljeni vježbači dobili su majice generalnog partnera HEP-a, NIVEA poklon za njegu tijela, Mivela vodu s kojom možemo sve. Tosama je poklonila zanimljive promo artikle, a Kotanyi zdrave začine. Merkur osiguranje osiguralo je prostirke, a Decathlon je iznenadio poklonom. Partneri projekta su Biotrening, Definicija Hrane, poliklinika Vaš pregled, Specijalna bolnica Sv. Katarina i Falkensteiner Hotel&Spa Iadera.

 

 

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU