AKTIVNI GRAĐANI SPORTOM PROTIV NAJDEPRESIVNIJEG MJESECA

VIŠE OD 100 NOVOGRADIŠČANA VJEŽBALO UZ TIM AKTIVNE HRVATSKE

Danas je naša nova prilika! Više od stotinu građana Nove Gradiške odradilo je vrhunski trening pod vodstvom tima sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Na taj način šalju jasnu poruku cijeloj Hrvatskoj o važnosti redovite tjelesne aktivnosti. Projekt koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović i ove će godine educirati i aktivirati diljem Hrvatske.

 

„Nadamo se i želja nam je da sredina, grad u kojem živite podupire zdrave odabire i da vam oni budu lako dostupni. U zdravlje treba kontinuirano ulagati, graditi zdrave životne navike od ranog djetinjstva. Nikada nije kasno za nove početke i nove odluke koje mogu očuvati zdravlje!“ – izjavila je dr. Ivana Kerner iz Hrvatske liječničke komore.

 

Dvosatno sportsko druženje započelo je besplatnom dijagnostikom Biotreninga te nutricionističkim testiranjem Definicije hrane. Tim kineziološkog fakulteta iz Zagreba predstavio je vježbe koje se lako izvode u bilo kojem prostoru, a aktiviraju cijelo tijelo. Pod vodstvom Ivana Antunovića, Lukrecije Dragić, Patrika Kramarića i Tiana Jagarića vježbale su sve dobne skupine. Brojni vježbači izmjerili su i indeks tjelesne mase koji su provodili liječnici Hrvatske liječničke komore.

 

„Oduševljeni smo odazivom vježbača. Sportska dvorana u Novoj Gradišci bila je ispunjena do posljednjeg mjesta i ovo je dobar pokazatelj kako građani prepoznaju ovaj, ali i slične projekte kojima je cilj aktivacija i promjena životnih navika. Pozivam sve da nam se pridruže u nekom od gradova i iskoriste besplatne edukacije i savjetovanja najboljih hrvatskih stručnjaka!“ – izjavila je ambasadorica i voditeljica projekta Renata Sopek.

 

Projekt su podržali grad Nova Gradiška, a gradonačelnika Vinka Grgića predstavljala je njegova zamjenica Ivana Trupina. Trud vježbača prepoznali su partneri projekta NIVEA, Mivela – voda s kojom možete sve, Merkur osiguranje, Decathlon, Tosama, Kotanyi te poliklinika Vaš Pregled. Oni su osigurali sve što je potrebno za ugodno vježbanje te njegu i oporavak nakon treninga.

 

Aktivna Hrvatska nastavlja edukacije s Mentalnim treningom koji će se u Puli održati u subotu, 23. veljače. Za besplatnu radionicu možete se prijaviti putem službene web stranice www.aktivnahrvatska.hr

 

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU