AKTIVNA HRVATSKA I KINEZIOLOŠKI FAKULTET NA DANU OTVORENIH VRATA PREDSJEDNICE RH

 

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i ove je godine upriličila Dan otvorenih vrata povodom Svjetskog dana zdravlja. Stručni tim sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska predvođen voditeljem trenerskog tima Ivanom Antunovićem i ambasadoricom Renatom Sopek upoznao je Predsjednicu s aktivnostima i treninzima koji građane očekuju diljem Hrvatske.

Partner projekta, Kineziološki fakultet iz Zagreba sudjelovao je u Danu kroz organizaciju sportsko-rekreacijskih sadržaja namijenjenih djeci i mladima sa ciljem unaprjeđenja zdravlja. Predsjednica je, kao i brojni prisutni građani razgledala sadržaje koji nam svakodnevno mogu pomoći boljoj tjelesnoj aktivaciji i zdravijem životu.

KIF je ispred Ureda Predsjednice postavio pet sportskih postaja koje su uključivale prikaz gimnastičkih elemenata, malog nogometa, odbojke, badmintona, veslanja i drugih atraktivnih vježbi uz pomoć konopa, obruča, čunjeva, štapova i girija. Uz stručno vodstvo građani su isprobali razne sportove i vježbe. Najatraktivnija postaja zasigurno je bio trampolin na kojem su studenti KIF-a pokazali zavidne vještine na radost najmlađih posjetitelja. Kao i prošle godine, veliko zanimanje izazvao je i veslački ergometar, isti kao onaj iz popularne TV serije House of Cards.

Hrvatska liječnička komora, partner Aktivne Hrvatske, na svom je info pultu građanima mjerila indeks tjelesne mase, savjetovala i podijelila informativne brošure koje nam mogu poslužiti kao podsjetnik kako svakodnevno živjeti zdravije.

Porazna je činjenica da je gotovo 90% nedovoljno aktivnih mladih osoba, pa su stoga ovakvi događaji izuzetno važni kako bi se o ovoj problematici educirao što veći broj naših građana. Ured Predsjednice RH Danom otvorenih vrata posvećenih zdravlju i sportu i ovim se putem uključio u borbu za promjenu nepovoljnih statistika.

Predsjednica Republike Hrvatske pokroviteljica je sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska koji je posljednjih nekoliko godina aktivirao gotovo 25.000 građana Hrvatske. Upravo 21. travnja u Karlovcu kreće proljetno – ljetno vježbanje diljem Hrvatske. Pozivamo sve građane da se pridruže ovim besplatnim treninzima pod stručnim vodstvom. Za sudjelovanje se možete prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr.

Pogledajte foto galeriju

Pridruži se pokretu