AKTIVNA HRVATSKA I CRIKVENICA POKAZALI KAKO ŽIVJETI AKTIVNO I ZDRAVO

 

Zdravi i aktivni život prvi je izbor i u jeseni.  Brojni su Crikveničani i njihovi gosti ispunili Trg Stjepana Radića do posljednjeg mjesta i vježbali uz sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska. Unatoč svježem jesenskom jutru, vježbači su sjajno odradili Focus Point trening Asje Petersen i poslali cijeloj Hrvatskoj poruku o važnosti redovite tjelovježbe.

 

„Izuzetno nam je drago da je došao toliki broj vjezbača i to u rasponu od 4 do 77 godina. Naročito nas veseli kad su naši treninzi interaktivni i kad nas ljudi poslije treninga kontaktiraju i traže dodatne informacije o pravilnom načinu treniranja!“ – izjavila je Asja Petersen. Uz Asju su trenirali Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dok je program vodila ambasadorica projekta Renata Sopek.

 

Aktivna Hrvatska pokrenuta je s ciljem aktivacije i motivacije građana na zdraviju svakodnevicu. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a trening u Crikvenici održao se u suradnji s Gradom Crikvenicom i TZ grada Crikvenice. Uz trening, vježbačima su indeks tjelesne mase mjerili liječnici Hrvatske liječničke komore koji su upozorili na važnost vježbanja i u hladnijim danima.

 

“U zadnjih tridesetak godina utrostručio se broj osoba sa prekomjernom tjelesnom težinom i debelih, što predstavlja velik javnozdravstveni problem, budući da je debljina globalno prihvaćena kao važan promjenjiv zdravstveni rizik za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti. Jedan od pravih izbora u cilju prevencije kroničnih nezaraznih bolesti jest upravo primjerena tjelesna aktivnost!” – izjavila je Nataša Dragaš-Zubalj, dr.med., spec. školske medicine i dodala: “Obzirom da smo na pragu jeseni, početku školske i akademske godine, ovo nam je prilika da iskoristimo vremenske uvjete, pogodne za tjelesnu aktivnost na otvorenom, nakon ljetnih vrućina i sparine. Široka je paleta mogućih aktivnosti od hodanja, trčanja, vožnje bicikla te niza samostalnih ili grupnih sportskih aktivnosti, ovisno o afinitetima. Upravo zato je jesen idealno vrijeme za započinjanje novih aktivnosti i uvođenje rutina, koje će unaprijediti našu kvalitetu života!”

 

Svi vježbači na treningu u Crikvenici dobili su majice generalnog partnera HEP-a, NIVEA poklon za njegu tijela, Mivela vodu s kojom možemo sve. Tosama je poklonila zanimljive promotivne artikle, a Kotanyi zdrave začine.  Merkur osiguranje osiguralo je prostirke za vježbanje, a Decathlon je iznenadio poklonom. Partneri projekta su Biotrening, Definicija Hrane, poliklinika Vaš pregled, Specijalna bolnica Sv. Katarina i Falkensteiner Hotel&Spa Iadera. Više informacija o projektu i novoj sezoni pronađite na www.aktivnahrvatska.hr

 

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU