AKTIVNA HRVATSKA I ANA KUHANEC POZIVAJU NA TRENING U PETRČANIMA

Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska u Petrčanima predstavlja jedinstveni trening koji povezuje misli, emocije i tijelo. Kineziologinja Ana Kuhanec Brašnović i psihologinja Jane Kramar održat će Body Empathy radionicu i trening u Falkensteiner resortu Punta Skala, Hotel&Spa Iadera***** u petak 24. srpnja u 19 sati. Za trening i radionicu možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Body Empathy tehniku Ana je osmislila baš za žene, a obuhvaća tri neraskidiva segmenta ljudskog bića: emocije, tijelo i um s ciljem oslobađanja našeg najvećeg potencijala,.

”Body empathy tehnika pionirski je rad na ovim prostorima i daje novu paradigmu u transformaciji osobnog života. Body Emphaty vas uči ono što smo trebali naučiti u školama. Uči vas kako ostvariti ono najbitnije u životu, a to je ravnoteža u autentičnim emocijama, zdravom protočnom  tijelu, zadovoljnom i motivirajućem umu te vas uči kako se duboko povezivati sa samim sobom, a onda i ljudima oko nas. Uči nas zdravim i funkcionalnim partnerskim, roditeljskim odnosima, te kako se uistinu vratiti sebi.”– ističe Ana.

U svakodnevnom životu briga za psihičko i emotivno zdravlje izrazito je važna, a pogotovo u pandemiji koronavirusa koja nas ispunja strahom i neizvjesnošću. Povezanost uma, tijela i emocija ključna je za cjelokupno zdravlje jer um i emocije itekako imaju snažan utjecaj na naše tijelo. Kad su emocije u grču i tijelo je, zato je potrebno raditi na promjeni neugodnih emocija u pozitivne. Uz Anin trening koji će objedniti tjelesno i emotivno, psihologinja Jane Kramar predstavit će tehnike koje pomažu postići cjelokupno psihičko zdravlje.

 

”Nekada se samo posvećujemo svom umu, mislima i emocijama, a pritom tijelo prepuštamo pasivnosti i zaboravu. Ili obrnuto, kod bolesti, krećemo u borbu protiv simptoma, bavimo se bakterijama, virusima, genima i često zanemarujemo ukorjenjena vjerovanja ili potisnuta negativna iskustva koja i bolešću pokušavaju privući pažnju na sebe. Samo pristup koji objedinjuje psihu, emocije i tijelo ima potpunog smisla.” – objasnila je psihologinja Jane Kramar.

Projekt Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovća, a uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Središnjeg državnog ureda za sport. Zajedničkim treninzima aktivirano je više od 35 tisuća građana, a pokrenute su i brojne druge inicijative kad je redovna tjelesna aktivnosti u pitanju.

Svi prijavljeni za radionicu i trening dobit će majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja dok Decathlon priprema posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, Falkensteiner resortu Punta Skala, Hotel&Spa Iadera***** te Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU