VJEŽBE ZA LICE JELENE ATBEYKI ODUŠEVILE ZADRANE

AKTIVNA HRVATSKA NASTAVLJA EDUKACIJE

Vježbe za lice sve više dolaze u prvi plan. Jesmo li svjesni da na potpuno prirodan način možemo usporiti starenje lica? Odgovor na ovo pitanje dala je radionica Aktivne Hrvatske koja je u Petrčanima u Falkensteiner Resortu Punta Skala okupila brojne Zadrane.

Instruktorica pilatesa i vježbi za lice Jelena Atabeyki predstavila je nanovija saznanja iz ovog područja , a koje je zainteresiralo sve prisutne.

„Pokazali smo polaznicima radionice vježbe za lice kao prirodnu metodu njege lica. Ona je vrlo učinkovita u prevenciji stvaranja znakova starenja. Također je i uspješno korektivno sredstvo. Objasnili smo zašto dolazi do najčešćih neželjenih pojava na licu usred starenja!“ – govori Jelena Atabeyki i dodaje: „Prošli smo alate koji nam priskaču u pomoć da to toga ne dođe pomoću treninga koji zahtijevaju koncentraciju u svrhu stvaranja neuromuskulatornih veza između mozga i mišića, a sve s ciljem kontrole nepotrebne ,često nesvjesne, mimike. Samim time preučestale, a koja rezultira preuranjenim stvaranjem dinamičkih nabora i asimetrije na licu!“

Polaznici su prošli vježbe koje djeluju na vraćanje dužine mišićima kako bi se ublažili nabori na licu. Vježbe kojima se potiču određene mišićne skupine u svrhu podizanja tkiva lica i prevencije opuštanja tkiva na licu. Za kraj su naučili vježbe za opuštanje mišića lica koje utječu na mentalno opuštanje uopce.

Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. 

Partner projekta je Podravka koja kontinuirano ulaže u unapređenje i razvoj nutritivno adekvatnih proizvoda koji potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu potrošača.  Hidraciju za vježbače osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening te Mivela. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, Mentalni trening, Definicija Hrane i Falkensteiner Resort Punta Skala. 

Sljedeći trening Aktivne Hrvatske je ljetni jutarnji trening pilatesa s Asjom Petresen u Samoboru subotu, 8. srpnja. Po prvi puta tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba vježbat će s građanima Metkovića 26. kolovoza, a u Bolu na Braču 9. rujna. U rujnu ćemo se posebno posvetiti mladima i to u Solinu i Rijeci. 

Za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU