VIŠE OD 300 VJEŽBAČA U ZAGREBU POKAZALO ZAŠTO JE VAŽNA REDOVNA TJELESNA AKTIVNOST

Čak 300 Zagrepčana odradilo je trening u Zagrebu. Jedno od najljepših mjesta s pogledom na vizure grada bilo je idealno mjesto za dvosatno sportsko druženje projekta Aktivna Hrvatska i Europskog tjedna sporta. Redovna tjelesna aktivnost i dalje nije prihvaćena kod većine građana Hrvatske, a posebno zabrinjava podatak da je čak 35 % osmogodišnjaka pretilo. Trening se održao u sklopu Europskog tjedna sporta.

„Drago nam je vidjeti velik broj građana koji su se odazvali pozivu na trening. Ovo je poruka o važnosti redovne tjelesne aktivnosti koju moramo stalno promovirati i podsjećati sve nas na nju. Na treningu su bile sve generacije vježbača što je također jasna poruka!“ – izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba Tomislav Krističević, dok je novoizabrani dekan Mario Baić dodao: „Kineziološki fakultet uz Aktivnu Hrvatsku nakon 10 godina projekta nastavlja s edukacijama i treninzima diljem Hrvatske!“

Trening se održao pod vodstvom tima KIF-a u kojem su bili Anamarija Galeković, Iva Lončar, Karla Kaurić, Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić. Ususret treningu instruktorica pilatesa Jelena Orešković Atabeyki održala je vježbe za lice. Uz tim aktivne Hrvatske, vježbače su educirali i treneri Kineziološkog fakulteta. Podršku su im dali i košarkaši KK Bosco iz Zagreba.

Projekt Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP. Grad Zagreb partner je zagrebačkog treninga, a vježbače je u ime gradonačelnika Tomislava Tomaševića pozdravio njegov izaslanik Milan Pavelić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

PIK Vrbovec svim vježbačima darovao šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit. Rajska rajčice koji su sočni i slatki plodovi te odličan izbor za sve koji se brinu o svom zdravlju, koji su aktivni i bave se sportom. Rajčica je bogata natrijem, kalcijem, kalijem, magnezijem, vitaminima B, C i A te ima visoki udio likopena – antioksidanta važnog za naše tijelo. Ukusne zdrave obroke nakon treninga je pripremio Nutribullet. Polaznici su se imali prilike osvježiti obrocima koji su svježe i jednostavno pripremljeni. 

Podravka je darovala EVA – riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan poklanja Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje. Ewopharma poklanja PERSKINDOL proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja koji ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Herbalife Nutrition zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane.  Partneri projekta su Falkenstiner Resort Punta Skala, Plava Laguna te hoteli Valamar u Dubrovniku. 

Foto galeriju događaja pogledajte ovdje: www.aktivnahrvatska.hr/foto-galerija/

Posljednji trening ove sezone održat će se u subotu. 1. listopada u 11 sati u novoj dvorani Zeleni Brijeg u Sisku. Za trening se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU