EUROPSKI TJEDAN SPORTA I AKTIVNA HRVATSKA POZIVAJU NA TRENING ZA DAN MLADIH U SOLINU

Ministarstvo turizma i sporta poziva građane na Europski tjedan sporta u Solin. Veliki trening u povodu Dana mladih održat će u subotu, 30. rujna 10 sati u Parku Širina. Trening vodi tim Aktivne Hrvatske na čelu s Lukrecijom Dragić i Dragom Pezićem. Program vodi ambasadorica Aktivne Hrvatske Renata Sopek. Partner projekta je Grad Solin.

Početkom nove školske godine, a uskoro i studentske te radnih obaveza nakon ljeta, tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba naglasak na ovom treningu stavit će na sprečavanje posljedica sjedilačkog načina života te većeg boravka u zatvorenim prostorima i na računalima. Radionica Mentalnog treninga dat će alate koji će nam pomoći svladavanju svakodnevnih prepreka.


Više od 35 % osmogodišnjaka živi s prekomjernom tjelesnom težinom, od toga njih većina uz more. Upravo zato ovaj će trening biti posvećen upravo njima. Zajedno ćemo s mladima poslati poruku iz Solina o važnosti redovne tjelesne aktivnosti. 

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Posljednjih godina Tjedan se u svakoj državi obilježava istovremeno, u razdoblju od 23. do 30. rujna, a ove godine održava se njegovo deveto izdanje. 

Glavna poruka kampanje Europski tjedan sporta je „#BeActive“. Ovom porukom potiče se građane da se bave tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine. Više informacija o cijelom programu ETS-a možete pronaći na webu: www.europski-tjedan-sporta.hr

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU