„BEZ STRAHA NEMA HRABROSTI“

MENTALNI TRENING AKTIVNE HRVATSKE U GORNJOJ STUBICI PONUDIO ALATE ZA LAKŠE SUTRA

Svakodnevica pred nas stavlja brojne strahove i izazove. Kako se što bolje nositi s njima, te kako lakše ići kroz život otkriveno je na radionici Aktivne Hrvatske i Mentalnog treninga u Gornjoj Stubici. Više od 50 polaznika radionice dobilo je alate koji će im pomoći u svakodnevnom životu. Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP. 

„Okupili smo se u Gornjoj Stubici proslaviti veliku borbu Matije Gupca jednom pričom o strahu. Priča je vrlo prikladna jer nas stavlja ne samo u neke okvire prošlosti, od kojih možemo učiti, već i u današnje okvire kad se često bojimo nekih stvari koje više nisu realne, ali nas blokiraju po pitanju našeg napretka. Usvojili smo puno korisnih informacija!“ –otkrila je Ana Čerenšek iz Mentalnog treninga.

Program je u Gornjoj Stubici vodila ambasadorica projekta Renata Sopek. Deseta jubilarna sezona Aktivne Hrvatske daje odgovore na brojna pitanja iz područja zdravlja, kineziologije te nutricionizma. „Izvori straha su se jako promijenili u posljednje vrijeme. Danas nam se čini da ih ima više nego što ih je nekad bilo. S obzirom da ih ima jako puno, moramo pronaći načine kako se nositi s njima i stresom, s neizvjesnosti koje nam nudi baš svaki dan. Da bi to uspjeli, u sklopu ove radionice ljudima smo ponudili nekoliko alata koji će im pomoći sa svakodnevnim izazovima u procesu suočavanja sa strahom. Strah je samo prilika za hrabrost. Bez straha nema hrabrosti!“ – izjavio je psiholog Igor Čerenšek.

Prekrasno okruženje Muzeja seljačkih buna, podno spomenika Matiji Gupcu bilo je posebno inspirativno za sve polaznike. „Naučili smo kako bolje raditi na sebi, a sve kako bi poboljšali svoj život i kako bi se lakše nosili s poteškoćama. Bilo je izvrsno, ovo je odlična prilika da se ljudi podruže i da dobiju motivaciju da kasnije mogu sami krenuti u treninge i ostalo, te uvidjeti da to doprinosi njihovom zdravlju!“ – zaključila je polaznica Renata Gorički. 

PIK Vrbovec svim je polaznicima darovao šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit, a Rajska rajčice. Ukusne zdrave obroke za nadolazeću ljetnu formu, ali i nutritivnu prehranu tijekom cijele godine priprema Nutribullet. Polaznici su se imali prilike osvježiti obrocima koji su svježe i jednostavno pripremljeni neposredno nakon radionice.

Podravka je darovala EVA – riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan poklanja Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje. Ewopharma poklanja PERSKINDOL proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja koji ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Herbalife Nutrition zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik i Plava Laguna.

Aktivna Hrvatska se nastavlja u Splitu, treningom na Prokurativama u subotu, 9. srpnja, slijedi trening joge u Petrčanima 30. srpnja, zatim treninzi u Daruvaru, Osijeku i Zagrebu. Za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

BUDI AKTIVAN UZ AKTIVNU HRVATSKU