O nama

Aktivna Hrvatska vodeći je hrvatski sportsko-edukativni projekt pokrenut 2013. godine s ciljem promicanja kulture zdravog i aktivnog života. Tijekom devet godina aktivirali smo više od 37 tisuća ljudi kroz zajedničke treninge i edukacije putem medijskih partnera. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića te uz podršku Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

U sklopu projekta se održavaju besplatna zajednička vježbanja za sve građane. Treninzima smo obišli sve krajeve Hrvatske i vježbali u gradovima, mjestima i na otocima. U projektu sudjeluju stručnjaci iz različitih područja te na taj način možemo građanima ponuditi sveobuhvatan plan zdravog i aktivnog života koji obuhvaća kineziologiju, medicinu, nutricionizam i psihologiju.

Projekt je dodatnu važnost dobio u proljeće 2020. Godine kada nas je sve snašla pandemija koronavirusa. Više nego ikada svjesni smo važnosti našeg zdravlja i potrebe jačanja imuniteta, a to se postiže, među ostalim, i redovitom tjelesnom aktivnošću. Također, okolnosti lockdowna i privremenih zatvaranja fitness centara mogli bi obeshrabriti građane od vježbanja. Aktivna Hrvatska poziva da svakako ostanemo aktivni te pokazuje da se i dalje može vježbati, čak i u izazovnim okolnostima.

STRUČNI PARTNERI

Stručni partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska liječnička komora i Definicija Hrane. TV emisija Aktivna Hrvatska i dalje se prikazuje u prime time terminima Sportske televizije. Emisija izvještava o događajima u gradovima koje posjećujemo, ali isto tako i proširuje teme iz područja zdravlja, nutricionizma i kineziologije. Predstavlja atraktivne više minutne treninge koji će nas svakodnevno aktivirati i poticati, ali i mnoge druge zanimljivosti.

TRENINZI

Naši treninzi osmišljeni su od strane stručnjaka Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i prilagođeni su svim vježbačima. Nije vam potrebno posebno iskustvo ni skupi i komplicirani rekviziti kako biste se priključili našim treninzima. Treninzi u gradovima traju oko 45 minuta i koncipirani su na taj način da ih možete raditi i samostalno u vlastitom domu. Također, u sklopu projekta predstavljamo i različite specifične treninge koje demonstriraju naši stručnjaci i treneri.

Prijavi se i vježbaj s nama!
EDUKACIJA

Aktivna Hrvatska zajedno s partnerima posebnu pažnju poklanja edukaciji. Sezona 2021. donosi mnogo više edukativnih sadržaja. Projekt kreće više u smjeru zdravstvene edukacije naših građana.

MENTALNI TRENING™

Mentalni Trening je jedinstvena tehnologija treninga, pristupa i alata s ciljem razvoja mentalnih sposobnosti kod onih koji žele ostvariti svoj puni potencijal. Mentalni Trening predstavlja psihologiju izvrsnosti koja svojim jednostavnim i znanstveno utemeljenim tehnikama djeluje na razvoj osobne izvrsnosti neovisno o kontekstu. Cilj nam je iskoristiti potencijal pojedinca u potpunosti i pomoći mu da bude najbolji što može biti, ostavlja trag, svakodnevno napreduje i ruši barijere.

SAVJETOVANJE

Svi vježbači, ali i zainteresirani građani za vrijeme trajanja projekta od našeg stručnog tima mogu zatražiti besplatne savjete koji će naš stručni tim s radošću podijeliti u najkraćem mogućem vremenskom roku.

Imaš savjet ili upit? Piši nam

VJEŽBAJTE S NAMA

zatražite savjet od naših stručnjaka