AKTIVNA HRVATSKA I OVE GODINE U BORBI PROTIV PRETILOSTI SVIH GENERACIJA

Aktivna Hrvatska vodeći je hrvatski sportsko-edukativni projekt pokrenut 2012. godine s ciljem promicanja kulture zdravog i aktivnog života. Tijekom deset godina aktivirali smo više od 40 tisuća ljudi kroz zajedničke treninge i edukacije putem medijskih partnera.

Ulaskom u jubilarnu 10 sezonu u sklopu projekta će se održavati besplatna zajednička vježbanja i edukacije za gađane diljem Hrvatske. Treninzima smo obišli sve krajeve Hrvatske i vježbali u gradovima, mjestima i na otocima. U projektu sudjeluju stručnjaci iz različitih područja te na taj način možemo građanima ponuditi sveobuhvatan plan zdravog i aktivnog života koji obuhvaća kineziologiju, medicinu, nutricionizam i psihologiju.

Projekt je dobio dodatnu važnost u proljeće 2020. godine kad je počela pandemija koronavirusa. Više nego ikada, postali smo svjesni važnosti našeg zdravlja i potrebe jačanja imuniteta, a to se postiže, među ostalim i redovnom tjelesnom aktivnošću. Jedini smo projekt koji je i tijekom pandemije održao sva planirana događanja na veliku radost građana kojima su zajednička druženja na otvorenom itekako bila potrebna. Poštujući sve mjere vraćali smo nadu u povratak u koliko toliko normalan život.

S početkom 2022. krećemo u sadržajno najbogatiju sezonu do sada. Otvorili smo je Panelom „Hrvatska 10 godina nakon, danas i Hrvatska u budućnosti“ koji je održan u zagrebačkom hotelu Westin. Nastavljamo izdvojenim događajem na povijesnoj utvrdi Medvedgradu, treninzima u Samoboru, Umagu, Vodicama, Dubrovniku, posebnim Mentalnim treningom na Nebeskoj šetnici na Biokovu s temom kako pobijediti strah. Desetu sezonu edukacija nastavljamo treninzima u Zadru, Petrčanima i Splitu, vježbanjem u Osijeku te finalnim treningom u Zagrebu.

POKROVITELJI

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, te uz podršku Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

STRUČNI PARTNERI

Stručni partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska liječnička komora, Mentalni trening i Definicija Hrane. TV emisija Aktivna Hrvatska i dalje se prikazuje u prime time terminima Sportske televizije. Emisija izvještava o događajima u gradovima koje posjećujemo, ali isto tako i proširuje teme iz područja zdravlja, nutricionizma i kineziologije. Predstavlja atraktivne više minutne treninge koji će nas svakodnevno aktivirati i poticati, ali i mnoge druge zanimljivosti.

TRENINZI

Naši treninzi osmišljeni su od strane stručnjaka Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i prilagođeni su svim vježbačima. Nije vam potrebno posebno iskustvo ni skupi i komplicirani rekviziti kako biste se priključili našim treninzima. Treninzi u gradovima traju oko 45 minuta i koncipirani su na taj način da ih možete raditi i samostalno u vlastitom domu. Također, u sklopu projekta predstavljamo i različite specifične treninge koje demonstriraju naši stručnjaci i treneri.

EDUKACIJA

Aktivna Hrvatska zajedno s partnerima posebnu pažnju poklanja edukaciji. Sezona 2022. donosi mnogo više edukativnih sadržaja. Projekt kreće više u smjeru zdravstvene edukacije naših građana.

MENTALNI TRENING™

Mentalni Trening je jedinstvena tehnologija treninga, pristupa i alata s ciljem razvoja mentalnih sposobnosti kod onih koji žele ostvariti svoj puni potencijal. Mentalni Trening predstavlja psihologiju izvrsnosti koja svojim jednostavnim i znanstveno utemeljenim tehnikama djeluje na razvoj osobne izvrsnosti neovisno o kontekstu. Cilj nam je iskoristiti potencijal pojedinca u potpunosti i pomoći mu da bude najbolji što može biti, ostavlja trag, svakodnevno napreduje i ruši barijere.

SAVJETOVANJE

Svi vježbači, ali i zainteresirani građani za vrijeme trajanja projekta od našeg stručnog tima mogu zatražiti besplatne savjete koji će naš stručni tim s radošću podijeliti u najkraćem mogućem vremenskom roku. Imaš savjet ili upit? Piši nam