O nama

Sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović. Posljednjih godina educira građane Hrvatske, potiče na aktivnost, razmjenu iskustva i podiže kvalitetu života. Komunikacija znanja i vještina partnera projekta za cilj ima podizanje svijesti o zdravijem i aktivnijem životu. Sve generacije vježbača, njih gotovo 25 tisuća posljednjih je godina prepoznalo projekt. Stručni partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska liječnička komora, Biotrening i Definicija Hrane.

Aktivna Hrvatska jedan je od pionira u ovom području i medijski najpraćenijih projekata u 2017. godini. Projekt je postigao vrijednost od više od 4.400,000 kuna vrijednosti. Na zadovoljstvo naših partnera njihova pojavnost u medijima je u 374 objave, od kojih je 260 objava na web portalima, 76 članaka u tisku te 38 TV priloga brojnih nacionalnih i lokalnih medija.

2018. godina nova je sezona u kojoj educiramo. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba i Biotreninga nastavlja s vježbanjima, Hrvatska liječnička komora educira u području koje se tiče našeg zdravlja, Definicija Hrane u području nutricionizma. Novi partner, Mentalni trening iz Zagreba po prvi će puta s građanima odrađivati mentalne treninge koje su do sad prošli vrhunski hrvatski sportaši ali i brojni građani.

Vrlo važan pomak u odnosu na prošle sezone je TV emisija Aktivna Hrvatska koja će se prikazivati u prime time terminima Sportske televizije. Emisija izvještava o događajima u gradovima koje posjećujemo, ali isto tako i proširuje teme iz područja zdravlja, nutricionizma i kineziologije. Predstavlja atraktivne višeminutne treninge koji će nas svakodnevno aktivirati i poticati, ali i mnoge druge zanimljivosti.

EDUKACIJA

Aktivna Hrvatska zajedno s partnerima posebnu pažnju poklanja edukaciji. Sezona 2018. donosi mnogo više edukativnih sadržaja. Projekt kreće više u smjeru zdravstvene edukacije naših građana. Kroz dvije insertacije obratit ćemo se svim dobnim skupinama, dok će članci u tisku te na web portalima posebnu pažnju posvetiti najosjetljivijim, mlađim generacijama našeg društva.

VJEŽBANJE I SAVJETOVANJE

Stručni tim Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu držat će edukacije i trening u sedam gradova diljem Hrvatske. Njima će se pridružiti liječnici iz Hrvatske liječničke komore, stručnjaci iz Biotreninga i Definicije Hrane. Zajedno će Hrvatsku učiniti zdravijom i aktivnijom.

MENTALNI TRENING™ NOVITET AKTIVNE HRVATSKE

Mentalni Trening je jedinstvena tehnologija treninga, pristupa i alata s ciljem razvoja mentalnih sposobnosti kod onih koji žele ostvariti svoj puni potencijal. Mentalni Trening predstavlja psihologiju izvrsnosti koja svojim jednostavnim i znanstveno utemeljenim tehnikama djeluje na razvoj osobne izvrsnosti neovisno o kontekstu. Cilj nam je iskoristiti potencijal pojedinca u potpunosti i pomoći mu da bude najbolji što može biti, ostavlja trag, svakodnevno napreduje i ruši barijere.

Mentalni Trening je koncept koji se gradi posljednjih desetak godina te se neprestano nadopunjuje i razvija dalje. Kao neophodan dio svakodnevnice prepoznali su ga brojni elitni sportaši, glumci, glazbenici i voditelji kompanija koji žele napredovati u svom poslu, ali i privatnom životu. Mentalni trening je tu da pomaže onima koji žele ostvariti svoju izvrsnost, ostvariti sebe. To nije lako jer izvrsnost dolazi nakon mnogih ulaganja, brojnih odricanja i ustrajnosti onda kad je posebno teško. Međutim, izvrsnost u okvirima pojedinca je pravo svakog, bez obzira na to čime se bavi. Dakle izvrsnost je doista opcija, ali ona koju rijetki odaberu jer do nje ne dolazimo lako.

Osnovna područja našeg rada su: motivacija, upravljanje emocijama, razvoj fokusa, odnosi i komunikacija.

Mentalni Trening je za svakog, ali nikako za one koji teže prosjeku i žele održavati status quo. Iz tog razloga postao je trademark izvrsnosti i odlučnosti jer predstavlja rušenje barijera prosječnosti i uobičajenog.

Svi vježbači, ali i zainteresirani građani za vrijeme trajanja projekta od našeg stručnog tima mogu zatražiti besplatne savjete koji će naš stručni tim s radošću podijeliti u najkraćem mogućem vremenskom roku.

VJEŽBAJTE S NAMA

zatražite savjet od naših stručnjaka